ဝိတ္တက္ေနတဲ့သူေတြအတြက္ေတာ့ သတိထားဆင္ျခင္ေနရတဲ့အပိုင္းေတြ မ်ားပါတယ္။ အစားကို ဂရုစိုက္ေကာင္း ဂရုစိုက္ပါလိမ့္မယ္။ ဒါေပမယ့္ ဘီယာေတြ ေသာက္ေနေသးရင္ ဝိတ္က်ဖုိ႔ အေထာက္အကူျဖစ္ေစမွာ မဟုတ္ပါဘူး။ ဝမ္းသာစရာသတင္းက အရက္ေသာက္လုိ႔ ရေသးတယ္ဆုိတာပါပဲ။ မဝေစပါဘူး။ ဘီယာအပါအဝင္ အခ်ဳိဓာတ္မ်ားစြာပါဝင္တဲ့ အေဖ်ာ္ယမကာခ်ဳိခ်ဳိေလးေတြကို ေရွာင္ပါ။ ဗိုက္ရႊဲေစႏုိင္တဲ့ ဘီယာအစား အရက္ျပင္းပဲ ေသာက္ပါ။
အရက္ျပင္းမွာ ကစီဓာတ္ေတြ မပါဝင္ပါဘူး။ သၾကားဓာတ္ပါေပမယ့္ ဘယ္ရီသီး၊ ၾကံနဲ႔ ဂ်ဳံတုိ႔ကေနလာျပီး အားလုံးသဘာဝအေလ်ာက္ျဖစ္လုိ႔ ပိုေကာင္းပါတယ္။
အခ်ဳိဓာတ္ သုိ႔မဟုတ္ ကစီဓာတ္မပါတဲ့ အရက္ျပင္း (၄) မ်ဳိး
၁။ ဝီစကီ
ဝီစကီမွာ အခ်ဳိဓာတ္ သုိ႔မဟုတ္ ကစီဓာတ္ေတြ မပါဘဲ ဂ်ဳံ၊ ေျပာင္းဖူးေတြကို အခ်ဥ္ေဖာက္ထားတဲ့ ဂ်ဳံအေစ့အဆန္ေတြနဲ႔ ျပဳလုပ္ထားပါတယ္။
၂။ ေဗာ့ဒ္ကာအရက္
ရနံ႔သတ္ထားတဲ့ ေဗာ့ဒ္ကာမဟုတ္ဘူးဆုိရင္ ေဗာ့ဒ္ကာရုိးရိုးမွာ ပိုဝေစမယ့္ အခ်ဳိဓာတ္နဲ႔ ကစီဓာတ္ေတြ မပါပါဘူး။ ဂ်ဳံေတြကေန ခ်က္လုပ္ထားပါတယ္။
၃။ ရမ္အရက္
ရမ္အရက္ကို ၾကံ၊ သကာစတဲ့ သဘာဝသၾကားအရင္းအျမစ္ေတြကေန ျပဳလုပ္ထားျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။ ရမ္အရက္ကို ပယင္းေရာင္၊ အျဖဴေရာင္နဲ႔ အမည္းေရာင္စသျဖင့္ အမ်ဳိးမ်ဳိးေရြးခ်ယ္ႏုိင္ပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ အနံ႔သတ္ထားတဲ့ အနံ႔သတ္ထားတဲ့ ရမ္အရက္ေတြကို ေရွာင္သင့္ပါတယ္။
၄။ ဂ်င္အရက္
ဂ်င္အရက္နဲ႔ အားေဆး ေရာစပ္ထုတ္လုပ္ထားတာေတြရယ္၊ မက္မန္းသီးဂ်င္အရက္ေတြမွာ အခ်ဳိဓာတ္ထည့္ထားတာမို႔ ေရွာင္ပါ။ ရိုးရိုးဂ်င္အရက္မွာေတာ့ အခ်ဳိဓာတ္ကင္းစင္ပါတယ္။
မိမိကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို ဂရုစိုက္ေနတာျဖစ္တဲ့အတြက္ အရက္ျပင္းေတြမွာ ကစီဓာတ္နဲ႔ အခ်ဳိဓာတ္ေတြ မပါရင္ေတာင္ ကယ္လုိရီမ်ားစြာရိွေနေသးတာမို႔ အေပါင္းအသင္းေတြနဲ႔ စေန၊ တနဂၤေႏြအားလပ္ရက္ေတြမွာ ေသာက္တာေလာက္ကိုေတာ့ ခြင့္လႊတ္လို႔ရေပမယ့္ မိမိခါး ပိုတုတ္မလာခ်င္ရင္ တတ္ႏုိင္သမွ် အရက္ေလွ်ာ့ေသာက္သင့္ပါတယ္။
Credit :Trend Myanmar